Studio za animiranje i zabavu dece

Studio za animiranje i zabavu dece

Predstave

Studio „ŽELJKO VESELJKO“ u svom repertoaru ima 5 predstava za decu.
Predstave su interaktivne, edukativno-zabavnog karaktera i namenjene su mališanima od 3 do 10 godina.
Scenografije i kostimi su atraktivni i originalni, a scenarija i muzičke numere autorske, što predstave čini veoma upečatljivim.
Trajanje svake predstave je oko 30 minuta.

Kliknite na naslove za više detalja o predstavama:

 • Drugarstvo bez mane

  Lica: koka Soka, prase Gicko i Buboje lenji

  Kratak sadržaj:
  Na jednom naizgled običnom salašu, žive tri pomalo neobična drugara: koka Soka, prase Gicko i Buboje lenji. Kroz niz komičnih situacija, a uz pomoć dece, oni prepoznaju mane svojih drugara, a svoje ne priznaju. Kada zbog toga njihovo prijateljstvo bude dovedeno u pitanje, oni odluče da se poprave...

  * Uz igru, pesmu i zabavu, deca kroz interakciju uče kako treba prihvatati drugare onakve kakvi jesu, ali i kako bi trebalo ispravljati svoje mane zarad pravog prijateljstva.

 • Čorbica bal

  Lica: Šargarepa Lepa, Graško Draško i Luk Luka

  Kratak sadržaj:
  Stanovnici jedne neobične bašte organizuju veliki Čorbica bal. Šargarepa Lepa, i Luk Luka i pre nego što dobiju pozivnice, shvataju da na bal neće biti pozvan njihov prijatelj Graško Draško. On se nakon posete francuskog prijatelja jako uobrazio i počeo da vređa ostalo povrće. Kroz niz komičnih situacija Luka i Lepa, uz pomoć dece, pokušavaju da mu pokažu da nije lepo što se toliko pravi važan i da je to razlog zbog kojeg on neće ići na bal.

  * Deca kroz interakciju, pored toga što saznaju zašto je povrće zdravo i kako biti kulturan, uče i da je najbolje biti ono što jesi i ne pretvarati se da si neko drugi.

 • Mala škola saobraćaja

  Lica: Vanzemaljac Beta sa planete Delta, Profesor Semafor i Devojčica Tića iz obližnjeg vrtića

  Kratak sadržaj:
  U želji da se uspostavi red u saobraćaju i na njenoj planeti, vanzemaljac Beta stiže na Zemlju. Tu upoznaje devojčicu Tiću i one se obraćaju za pomoć profesoru Semaforu. Shvativši ozbiljnost Betinog problema, profesor Semafor organizuje MALU ŠKOLU SAOBRAĆAJA. Kroz niz komičnih situacija on, uz pomoć dece, pokušava da ih nauči o osnovama saobraćaja.

  * Deca kroz interakciju uče o osnovama ponašanja u saobraćaju.

 • Igraju se deca sveta

  Lica: Dečak Sveta, devojčica Danica, kineskinja Li-Li Ćang, eskimka Anok Eme, arapin Al Džafar, crnac Maduna i indijanac Mali Vuk

  Kratak sadržaj:
  U želji da saznaju nešto više o deci sveta i o tome čega se sve oni igraju, Sveta i Danica dolaze na ideju da ih pozovu da dođu i predstave im svoje igre. Usput oni uče o različitim rasama i narodima sveta, o njihovom načinu života, običajima i kulturi. Na kraju, uz pomoć dece, dolaze do zaključka da, iako su različiti, svi vole da se igraju i da je najlepša ona igra koju se igraju svi zajedno...

  * Deca kroz interakciju uče o rasama i narodima sveta, o tome kako oni žive i čega se sve deca igraju.

 • Kapa za sreću

  Lica: Kuvar Dača Varjača, Odžačar Uglješa, Rista biciklista, Raša sa salaša, doktorica Zdravka i policajac Čeda što zavodi reda.

  Kratak sadržaj:
  Kada se Dači Varjači zaguši odžak, on poziva u pomoć odžačara Uglješu. Uglješi su se slomile merdevine i on, nespretno ih popravljajući, povredi prst. U pomoć stiže doktorica Zdravka, koja mu zavije prst, ali nema kod sebe lekić, koji Uglješa treba brzo da popije. Zovu u pomoć Ristu biciklistu da trkne po lek. On hoće da im pomogne, ali, avaj, ukrali su mu bicikl! Da li će policajac Čeda uspeti da uhvati nevaljalca i pomogne da se klupko odreši, pogledajte u našoj predstavi.

  * Deca kroz interakciju uče o važnosti i povezanosti svih profesija.